5 tips för att fixa bäst catering i Stockholm till bröllop och fest!

Stundar den stora dagen? Ska du och din partner gifta er? Ska ni organisera bröllop med catering i Stockholm? Grattis! Istället för att drabbas av planeringspanik kan ni följa dessa fem tips för att kunna njuta till max av er bröllopsdag! 

Om det är någon gång i livet det är viktigt att beställa catering i Stockholm är det till bröllopet. Ingen annan dag i livet känns det mer angeläget att inte bara de lyckliga tu som gifter sig, utan även deras nära och kära, verkligen får vara gäster på festen och njuta av likaväl dagen som kvällen. 

1. Boka lokal och catering i Stockholm tidigt

När du och din älskade bestämt er för att slå era påsar samman är det dags att reservera både catering i Stockholm och lokal för festligheterna. Detta bör göras i god tid, gärna ett år innan planerat datum, framförallt i en så bröllopstät stad som Stockholm. Reservera då en festlokal utifrån ungefärligt antal gäster, då ni alltid kan justera det exakta antalet närmare inpå. Fundera även på om ni kommer behöva professionell serveringspersonal på plats, så att bröllopsfesten blir så lättsam och behaglig som möjligt för samtliga på plats.

2. Checklista för catering på bröllop i Stockholm

När det kommer till bokningen av catering till bröllopet finns faktiskt fler saker att tänka på än man kan tro. Vilka typer av specialkost behövs och hur många av gästerna ska ha det? Behöver ni hyrgods såsom uppläggningsfat och serveringsbestick? Vilken tid ska maten ätas? Som tur är har vi på Elwing & Co. Catering en checklista för catering. Följ den till punkt och pricka så är ni säkra på att beställningen av catering till ert bröllop blir helt korrekt! 

3. Matcha tallriken med temat

Ska det vara ett tema på bröllopsfesten? I så fall kan det vara så att maten går att matcha till det. Glamour, picnic eller asiatiskt – på Elwing & Co. Catering erbjuder vi ett flertal färdiga bröllopsmenyer som passar fint till just ert tema!

4. Lägg upp en kostnadsplan 

Det är A och O i planeringsarbetet att sätta upp en budget innan ni beställer catering till bröllopet. Fundera på vad ni som par prioriterar på festen. Vad kan ni inte tänka er att vara utan och vilka delar känns mindre viktiga? Sätt budgeten och beställ den catering till ert bröllop i Stockholm som just ni önskar. 

5. Preparation för perfektion

Förbered så mycket ni kan, så att ni själva kan vara med på festen. Läs även gärna våra tips om hur man planerar ett bröllop för att ha koll på allt förberedelsearbete. 

Vi ordnar catering till ert Stockholmsbröllop

Vi på Elwing & Co. Catering har levererat högkvalitativ, välsmakande och säsongsbetonad catering till bröllop i Stockholm sedan 1991. Det stannar dock inte vid detta. Genom oss kan ni även hyra fantastiska festlokaler i Stockholm. Vi kan erbjuda ett 40-tal sådana, samt även ordna med underhållning och dryck. Kontakta oss för att låta oss ta hand om er stora dag och beställa catering i Stockholm till ert bröllop.