Fem tips för en lyckad studentmottagning!

Sommaren närmar sig och studenterna har sina utspring på gymnasieskolorna. Kämpande plugg firas såklart med en mottagning för studenten. Här kommer våra bästa studentmottagnings-tips!

Vad är en studentmottagning?

Studentmottagningar är traditionellt ganska avslappande tillställningar. Gästerna droppar in när de kan, det är oftast ett öppet hus. Det brukar vara en härlig mix av släkt och vänner i olika åldrar. Studentmottagningen brukar genomföras på själva examensdagen. Om vädret tillåter är det trevligt att duka utomhus, men kan vara bra att hyra ett tält som back up om det skulle regna.

Studentmottagnings-tips 1: Dekorera

Dekorera utanför huset/ytterdörren. Ofta sätter man upp studentplakatet utanför ihop med några ballonger för att visa vägen för gästerna. Du kan dekorera inomhus med enkla medel, t ex sätta upp serpentiner och ballonger samt servetter i gult och blått.

Studentmottagnings-tips 2: Ställ iordning i förväg

Planera dukningen, tänk på eventuella yngre barn också, gör flera sittgrupper, hyr clips till tallrikarna så att gästerna kan stå/gå och äta, gör iordning ett presentbord, ta fram blomvaser, ställ upp en vädringsstång så att gästerna kan hänga av sig, ställ iordning en diskstation, förbered sopsäckar i ställning oavsett om du serverar på engångsartiklar eller ej (det blir alltid sopor), lägg fram en gästbok, skapa en instagram hashtag #johanssstudent som du och andra kan använda när ni lägger upp bilder.

Studentmottagnings-tips 3: Boka catering

Glöm inte att själv njuta av kalaset! Det gör du genom att boka studentbuffé eller studenttallrik och kanske göra en dessertbuffé. Gästerna som redan varit på flera mottagningar kanske tar kaffet och desserten hos er. Eftersom gästerna ofta droppar in och det är ett så kallat öppet hus behöver du låna frigolitlådor av cateringfirman för att hålla maten kyld om du inte har väldigt mycket plats i egna kylskåp. Välkommen att lägga en beställning på ditt val av studentbuffé, studenttallrik eller desserter i vår cateringwebbshop eller kontakta oss på Elwing & Co. Catering direkt för att beställa catering i Stockholm.

Studentmottagnings-tips 4: Tänk igenom drycken

Under de varmare månaderna är det viktigt att få i sig ordentligt med vätska. Så även under en studentmottagning. Därför rekommenderar vi på Elwing & Co. Catering dig att se till att det alltid finns trevliga alkoholfria alternativ. Eftersom många går runt på flera mottagningar är det bra att hålla nere alkoholkonsumtionen. Se till att det finns möjligheter att kyla drycken. Frys in iskuber med hallon eller ätbara blommor. Självklart kan du boka drycker i vår cateringwebbshop som kommer färdigkylda till dig! Drycker, desserter och hyrgods dyker upp i webbshopen när du har klickat ner ditt matval i varukorgen.

Studentmottagnings-tips 5: Gör en studentbrunch dagen efter

Studenterna kan sällan gå på varandras mottagningar eftersom de ofta går av stapeln samtidigt. En jättetrevlig idé är att vara den som bjuder in klasskamraterna till studentfrukost dagen efter skolavslutningen. Det behöver inte vara krångligt, låt möbler och dukning stå kvar från mottagningen till dagen efter och boka wraps och alkoholfri cider till ungdomarna. Kontakta oss på Elwing & Co. Catering för förslag. Ungdomarna kommer att minnas denna enkla tillställning där de alla fick en sista chans att träffas innan vägarna skiljs åt.